Trender fra motemessen i Firenze

Trender fra motemessen i Firenze

Trender fra motemessen i Firenze

Motemessen Pitti Immagine Uomo i Firenze er én av to motemesser som holdes årlig i Firenze. Her kan du se et utvalg av trendene for neste sesong innen herremote.

Stripedilla

Den stripete dressen blir svært populær våren og sommeren 2020, skal vi tro designerne og peacockerne på gaten i Firenze. Stripene skal ha god avstand mellom hverandre, og kan gjerne være på både jakken og buksen- helst i flere ulike farger. Blir det for mye, ble også den stripete blazeren med en ensfarget bukse spottet flere ganger. Det samme gjelder den stripete buksen med ensfarget jakke til. De brede stripene gjør antrekket mer avslappet enn en smal pinstripe gjør.

MSGM, Brunello Cucinelli, Salvatore Ferragamo.

Activewear

Sporty activewear ble vist hos flere motehus, først og fremst i form av jakker, men også jumpsuits og kjeledresser. Jakkene er både lange og korte, og skal helst være i sterke farger som rødt, men også i jordtoner som beige, olivengrønt og grått. De har gjerne tekniske detaljer som godt synlige glidelåser og snurpinger, og nytt av sesongen er transparente materialer for en hakket mer elegant effekt.

Alle fra: Salvatore Ferragamo.

Fargerike dresser

Den mørke dressen får en hvile pause når SS20 sine fargerike dresser inntar motebildet. Særlig ulike blåfarger som turkis, blass blå, gråblå, marineblå, men også dus limegrønn ble sett både på catwalken, men også i gatene. Disse skal helst ha to knapper, men det ble også sett både én og tre- og gjerne åpen slik at det man har under jakken kommer godt til syne. Buksen skal helst ha press og ha en løs og avslappet fasong.

Fra venstre: MSGM, Salvatore Ferragamo og street style.

Den klassiske hvite t-skjorten

Det er bare å børste støvet av ikoniske moteforbilder fra svunne tider, som James Dean og Marlon Brando, foret av nøkkelplaggene for SS20-sesongen ser ut til å være den klassiske hvite t-skjorten. Den skal være rund i halsen, kritthvit og crisp - med perfekt snitt såklart. Designere som Salvatore Ferragamo og Givenchy viste begge t-skjorten, tillegg til at flere moteriktige på gaten ble sett i den.

 

Kilde: Texcon - Norges ledendesamarbeidsgruppering for frittstående butikker 

Av: Stine NibeRavneberget / Chili Publications Foto: BoF, Vogue, Esquire, GQ & ELLE